Kan minder. Kan meer.

Dag 8. Eerste studieweek zit erop. Geslaagd? ‘Kan minder’ zou een Groninger zeggen. Dus zeg ik dat. Alleen al het idee om het zo aan te pakken, vind ik een succes. Je kijkt anders naar dingen, sites, kranten, klanten, teksten. Dat is goed.

Tij studiehuis

Het Tij studiehuis

Vandaag komt trouwens ook de fotograaf langs om ons huis te fotograferen. Het komt te koop, vanaf a.s. vrijdag op Funda. Je halve huis wordt aan de kant geschoven. Elk rommeltje uit beeld. Een officiële inmeter legt elke centimeter vast: 130 m2 en een berging van 6,5 m2. Kan minder.

Goed, verder met het vak. Deze week ga ik aan de slag met meten, statistieken en social media. We hebben net de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs gehad met Kunstkaartjesturen. Levert dat nou wat op? Qua publiciteit, qua verkoop. Kan meer.

Google Analytics is ongelofelijk interessant. Een vak op zich. Wat je niet allemaal kunt analyseren. Belangrijk punt: sluit je eigen IP-adressen uit, van de (vaste) plekken waar je online gaat: thuis, kantoor. Doe dat ook voor de IP-adressen van collega’s en klanten. Kost je traffic, maar houdt de zaak wel zuiver.

Ga hierop terug komen. Nu afspraak met Menno over een e-commerceplatform voor erfgoedinstellingen. Er moet iets gebeuren. De culturele sector laat het volledig afweten, qua retail en e-commerce. We denken aan een landelijke platform dat de drempel laag houdt om deel te nemen. Belangrijkste obstakels zijn het werk dat het met zich mee brengt: je moet online orders namelijk ook afhandelen! Tja, dat kan echt niet minder.

Comments are closed.