We gaan het zien.

“Met de komst van het revenue-share model begint Facebook video een volwaardig commercieel video distributie platform te worden.”

Facebook introduceert advertising model voor video

En YouTube dan? Er zijn flinke verschillen tussen video op YouTube en Facebook. Maar als je dit (prima) artikel van Remco Vroom leest, zou je kunnen concluderen dat Facebook aan het langste eind gaat trekken, mede omdat contentleveranciers YouTube verlaten, beter gezegd: inruilen voor Facebook.

“Er is een grote groep bekende YouTubers die zich bedrogen voelen door de enorme daling in views. Zij voelen zich tevens niet serieus genomen omdat communicatie met Google vrijwel onmogelijk is. En nu ook Vine uit de app store is gehaald kan Facebook mooi gebruik kunnen maken van de situatie door de bekende kijkcijferkanonnen naar hun platform te trekken.”

Aan de andere kant: de recente live streams van een verkrachting in Zweden (3 uur durend, inclusief arrestatie), een dodelijk ongeluk en wat nog niet meer, roepen bij mij ook iets op van juist géén video op Fb. We gaan het zien.

Geef een reactie